Till dig som är 65 år eller äldre

Nu kan du som i år fyller, eller har fyllt, 65 år eller mer boka tid för vaccination mot covid-19 (uppdaterad v. 16).

 

Vaccinationen kommer till största delen att ske på NEVS godsmottagning, men vi vaccinerar också fortsatt på Högskolan Väst.

 

Kör du bil, eller kan du bli skjutsad till din vaccinering är det lämpligast att du vaccineras på NEVS via Drive-Thru. På så vis är det minst risk för smittspridning, eftersom du hela tiden sitter kvar i din bil. Det går dessutom snabbare så att vi kan vaccinera fler!

Angående allergi/anafylaktisk reaktion

Om du tidgare haft en anafylaktisk reaktion (svårare allergisk reaktion, d.v.s. allergisk chock som krävt akut sjukhusvård) på läkemedel i tablettform, födoämne, insektsstick eller annat, ska du inte vaccineras på NEVS, välj istället Högskolan Väst.

Om du tidigare fått anafylaktisk reaktion i samband med intrevenös medicin (medicin eller kontrastvätska direkt i blodkärl) ska du inte boka tid alls, utan kontakta din vårdcentral.

 

Tid på NEVS bokar du HÄR

 

Om du inte har någon möjlighet att komma till vaccinering via bil, eller om du tidigare haft en anafylaktisk reaktion, ska du vaccineras på Högskolan Väst

 

Tid på Högskolan Väst bokar du HÄR

 

OBS! Du behöver Bank-ID för att kunna boka.

 

Tillfälligt erbjudande: Du som är född 1946-1956 kan just nu även välja att vaccinera dig i NU-sjukvården, som har vaccinationsmottagningar på NÄL och på Uddevalla sjukhus. Ring 010-435 00 70 helgfria vardagar klockan 8.00-16.00 och uppge att du fått erbjudandet från din vårdcentral för att boka din tid.

 

Du som ändå inte kan ombesörja tidsbokning själv får ringa oss på vårdcentralen, 0520-494880. Även detta gäller i nuläget för dig som i år är 65 år eller äldre.

 

Som tidigare så kommer alla som är 75 år eller äldre att bli kontaktade av oss, för att vi ska försäkra oss om att alla fått erbjudande om vaccin. Självklart kan även du som är 75 eller äldre med fördel boka tid själv här ovan redan nu.

 

Klicka HÄR för att komma till Folkhälsomyndighetens hemsida, där du kan läsa om vilken fas just du ingår i.

 

« Tillbaka