Covidvaccination

Nu kan du som i år fyller, eller har fyllt, 50 år eller mer samt du som har LSS-insatser/assistansersättning boka tid för vaccination mot covid-19.

OBS! Du som har LSS-insatser/assistansersättning kan endast boka tid via telefon. (uppdaterad v. 20).

 

Under v. 20 råder det begränsad tillgång på vaccin i VG-region,vilket har gjort att vi har fått avboka redan bokade tider. Det kommer att råda fortsatt begränsad tillgång på vaccin för dos 1 de närmaste veckorna. Detta är inget vi på Primapraktiken kan påverka.

 

Vaccinationen kommer till största delen att ske på NEVS godsmottagning, men vi vaccinerar också fortsatt på Högskolan Väst.

Lediga tider läggs ut när vi har vaccin. Om du inte kan boka tid just nu, besök webbsidan igen, uppdateringar sker flera gånger per vecka.

 

Kör du bil, eller kan du bli skjutsad till din vaccinering är det lämpligast att du vaccineras på NEVS via Drive-Thru. På så vis är det minst risk för smittspridning, eftersom du hela tiden sitter kvar i din bil. Det går dessutom snabbare så att vi kan vaccinera fler!

Angående allergi/anafylaktisk reaktion

Om du tidgare haft en anafylaktisk reaktion (svårare allergisk reaktion, d.v.s. allergisk chock som krävt akut sjukhusvård) på läkemedel i tablettform, födoämne, insektsstick eller annat, ska du inte vaccineras på NEVS, välj istället Högskolan Väst. Där kommer du att få en dos vaccin att ta med dig till den vårdcentral där du är listad. Vaccinet ges sdean där under övervakning.

Om du tidigare fått anafylaktisk reaktion i samband med intrevenös medicin (medicin eller kontrastvätska direkt i blodkärl) ska du inte boka tid alls, utan kontakta din vårdcentral.

 

Tid på NEVS bokar du HÄR

 

Om du inte har någon möjlighet att komma till vaccinering via bil, eller om du tidigare haft en anafylaktisk reaktion, ska du vaccineras på Högskolan Väst

 

Tid på Högskolan Väst bokar du HÄR

Du kommer att få ett SMS när det är dags för dig att boka in dig för dos 2.

OBS! Du behöver Bank-ID för att kunna boka.

 

Tillfälligt erbjudande: Du som är född 1946-1971 kan just nu även välja att vaccinera dig i NU-sjukvården, som har vaccinationsmottagningar på NÄL och på Uddevalla sjukhus. Ring 010-435 00 70 helgfria vardagar klockan 8.00-16.00 och uppge att du fått erbjudandet från din vårdcentral för att boka din tid.

 

Du som är listad på Primapraktiken och ändå inte kan ombesörja tidsbokning själv, får ringa oss på vårdcentralen, 0520-494880. Även detta gäller i nuläget för dig som i år är 50 år eller äldre.

 

Primapraktiken hjälper Vårdcentralen Silentzvägen med att vaccinera Uddevallas befolkning. Detta sker på Torp Köpcentrum.

För vaccination på Torp Köpcentrum, vänligen se vårdcentralen Silentzvägens hemsida

 

« Tillbaka